Микотоксини: Разширяване на обхвата
На 21-ви август добавихме нов метод за изследване на микотоксини. Като доказан лидер в анализите на микотоксини, ние не само обновихме метода, но също така и включихме тези, които предстои да влезнат под контрол във европейското законодателство.
Моля, обърнете специално внимание на представената информация. Тя ще ви помогне да изберете подходящия за вас анализ.
Допълнения и изменения в контрола на микотоксините– Method code: MYC
Във нашия обхват на изследване са включени всички микотоксини под контрола на Regulation EC 1881/2006. В този регламент са посочени максимално допустимите лимити (референтни стойности), за определени замърсители в храните.
 Някои от тези лимити бяха преразгледани, както бяха добавени и нови хранителни продукти.
Индивидуален метод за детски храни – Method code: AOL_01_A
Поради спецификата на детските храни, предлагаме на нашите клиенти от сектора, индивидуален ексклузивен метод за анализ на афлатоксини и охратоксин А. По този начин ще отговарят на изискванията на законодателството за детски храни. Този нов метод заменя досега предлагания AFLLmethod:
- Aflatoxins B1, B2, G1, G2
 - Ochratoxin A (OTA)
 
Предстоящи изменения в контрола на микотоксините– Method code: MYC_02_A
Европейската агенция по безопасност на храните стартира проект, по събиране на информация сред страните-членки, за някои видове микотоксини. Те все още не са под контрол, но има данни за потенциален риск за човешкото здраве. Ние включихме тези микотоксини в нашия обхват на изследване, за да помогнем на нашите клиенти да бъдат готови за възможни бъдещи промени в европейското законодателство.
Анализ на ерго алкалоиди – Methodcode: ERGO_01_A
Разработихме нов метод за анализ на ерго алкалоиди. Тези алкалоиди се срещат в природата като триптофан производни микотоксини. Образуват се основно от гъби от рода на Clavicepsspp. Най-често могат да бъдат намерени в ечемик, пшеница и тритикале, като са много токсични.
 Очакваме скоро тези микотоксини да влезнат под контрола на европейското законодателство. За ergotsclerotia вече има лимит от 0.5g/kgзаразени зърна.
Техническа информация
| 
 Продукт  | 
 Зърнени, плодове, ядки и други  | 
| 
 Технология  | 
 LC-MSMS  | 
| 
 Време за анализ  | 
 5 /пет/ работни дни. За по-кратки срокове, моля, свържете се с отдел обслужване на клиенти или с Вашия мениджър продажби.  | 
Обновяването на обхвата доведе и до промяна на кодовете на методите, когато пишете заявака или когато регистрирате проба в extranet. Съществуващия код MYCостава за обновения много-компонентен метод за микотоксини, които подлежат на контрол, според европейското законодателство. Моля, запознайте се с новите кодове на методите в таблицата.
| 
 Код на метода  | 
 Включени микотоксини  | 
| 
 [MYC]  | 
  | 
| 
 [AOL_01_A]   | 
  | 
| 
 [PA1]  | 
  | 
| 
 [AFLM]  | 
  | 
| 
 [MYC_02_A]  | 
  | 
| 
 [ERGO_01_A]  | 
  | 
Нови сертификати – по-подробна информация
Новите сертификати, могат да бъдат намерени в клиентския портал на нашата интернет станица от 16-ти август.
За допълнителна информация и цени, моля, обърнете се към отдел обслужване на клиенти и/или вашия регионален търговски представител.
