Microbiological analysis of food products are applied to control the microbiological quality of the food (spoilage indicator organisms and/or hygiene indicator organisms) or to evaluate food safety by means of detection of foodborne pathogens and/or their toxins.
It is advisable that only relevant parameters are analysed, meaning (depending on the food products) those microorganisms responsible for spoilage of the food, or those microorganisms causing a potential risk for food safety and public health.
Законодателство по отношение на вируси в храните
Към момента няма действащо Европейско законодателство и дефинирани критерии по отношение на Норовирус и Хепатит А в плодовете и зеленчуците. Има обаче няколко научни становища по темата от Европейският орган по безопасност на храните (EFSA).
Методи за анализ
Детекцията на Норовирус и Хепатит А в хранителни продукти е експертен и все още много труден за изпълнение метод, изискващ висококомпетентен и добре обучен персонал.
Обработени плодове и зеленчуци
детекцията на Норовирус и Хепатит А продължава да бъде експертен и все още много труден за изпълнение метод поради продължителната и трудоемка вирусна екстракция.
![]()
ПОДКРЕПА
транспорт на проби
РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРОБИ
Срок за анализ
Рискови анализи
Законодателство
Проекти
Newsletter highlight
През 2018 офисът на Приморис България ще бъде затворен на следните празници:
- 1-ви Май – Ден на труда
- 24-ти Май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
- 6-ти Септември – Ден на Съединението на България
- 24-ти Септември – Ден на Независимостта на България
- 24-ти Декември – Бъдни Вечер
- 25-ти Декември – Коледа
- 26-ти Декември – Вторият ден на Коледа
Моля, свържете се с нашия екип при необходимост от повече информац
Flash news
Стартирaме нов акредитиран анализ на 3-MCPD, 2-MCPD и GE в растителни масла и мазнини
Отсега нататък Primoris е Вашият партньор за висококачествени и акредитирани анализи на 3-MCPD, 2-MCPD и глицидилови естери (GE) в растителни масла и мазнини.
Стартираме нови методи за анализ на въглеводороди на минерални масла в храните
От 29-ти Януари, ние разширяваме нашите услуги с надеждни и акредитирани анализи за въглеводороди на минерални масла в храните:
- MOSH: наситени въглеводороди на минерални масла
- POSH: полиолефини наситени въглеводороди (тясно свързани с MOSH, POSH & MOSHте винаги се докладват заедно)
- MOAH: ароматни въглеводороди на минерални масла
Нов анализ в нашите услуги: Тропанови алкалоиди
На 21-ви август стартирахме метод за определяне на тропановите алкалоиди: атропин и скополамин. Тези анализи са подходящи за клиенти занимаващи се с просо, сурго, елда, хранителни добавки, билки, зеленчуци, варива, маслодайни и производни продукти.
